Już 04.11.2018 r. na terenie Bazaru Dawna Pralnia (klub Dawna Pralnia) we Wrocławiu , przy ul.Krakowskiej 180 odbędą się warsztaty z fermentacji tlenowej i beztlenowej.

Podczas warsztatów kiszonkowych będą używane warzywa niepryskane i nienawożone, wśród nich znajdą się pietruszka, marchewka, seler, por, burak, różnego rodzaju kapusty, kalafior, jabłka, cebula, kabaczek, rzodkiew, czosnek itp. Uczestnicy warsztatów zabierają ze sobą przygotowane własnoręcznie słoiki.

Warsztaty z fermentacji tlenowej odbędą się w godz.10-12, koszt uczestnictwa 75 zł/os, warsztaty z fermentacji beztlenowej odbędą się w godz.13-15,koszt uczestnictwa 75 zł/os.
W przypadku chęci uczestnictwa w obydwu warsztatach koszt wynosi 130 zł/os.

Wpłaty należy dokonywać na nr rachunku 81 1020 5297 0000 1802 0201 5428 NINA HENCEL „sieję ferment”.

Zgłoszenia przyjmujemy drogą mailową na adres biuro@bazardawnapralnia.pl